Injekciós és “RF” visszér kezelés

A különböző mértékű visszérbetegség hazánkban a felnőtt korosztály több mint 50 %-át érinti.
Rendelőmben rendelkezésre állnak a kor elvárásainak megfelelő korszerű eszközök injekciós és rádiófrekvenciás visszérkezelésre, kis sebészeti beavatkozásokra. Az artériás és vénás betegségek véglegesen nem szüntethetők meg. Életen át tartó ellenőrzést, gondozást követelnek azért, hogy megakadályozzuk a betegség előre haladását, megelőzzük újabb érszakaszok megbetegedését.

 Injekciós kezelés (szkleroterápia, habszkleroterápia)
Az injekciós kezelés során a kezelendő vénába olyan gyógyszert juttatunk, ami károsítja a véna belhártyáját, így az egymással szemközti vénafalak, külső nyomás (kompresszió) segítségével összetapadnak, majd hegesednek.

 

Seprű vénák szkleroterápiája

Ez a kezelés elsősorban a kisebb vénák és a seprűvénák eltüntetésére szolgál. Nagyobb oldalágak esetén fokozhatjuk a hatást, ha a szklerotizáló anyagot hab formájában juttatjuk a vénába.

 

Oldalágak hab-szkleroterápiája

A HABSZKLEROTERÁPIA előnye, hogy kevesebb gyógyszer, nagyobb felületen fejti ki ugyanazt a hatást. Ez a technika, ultrahang vizsgálattal kiegészítve véna főtörzs és perforáns véna kezelésre is alkalmas. Nagy oldalágak esetén a kezelés után néhány nappal, szükséges lehet a megalvadt vér kiürítése, amely tűszúrással történik. A kezelést követően pólya vagy kompressziós harisnya viselése szükséges. Kompressziós harisnya használati ideje a kezelt vénák nagyságától függ, néhány naptól, néhány hétig tarthat. A kezelések száma a visszeresség mértékétől és fajtájától függ. A kezelt területen az elzárt vénák felszívódási ideje 10-12 hét. A legnagyobb gondosság mellett is kialakulhatnak szövődmények. 5-6%-ban a kezelt terület barnás elszíneződése fordulhat elő, ezért első alkalommal csak próbadózisú injekciót adunk. Néhány ezrelékben a gyógyszerre allergia jelentkezhet. A kezelés alatt és azt követően 1 hónapig szauna, napozás, tartós meleg fürdőzés tilos, ajánlott bőséges folyadékbevitel, könnyű testmozgás.

Retikuláris és pókvénák kezelésére RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉS javasolt, amelynél nincs szükség gumiharisnya viselésére, nem kell tartózkodni a napozástól sem. A kezelés termokoaguláció elvén alapul. A nagyfrekvenciás rezgés hőhatást vált ki, amely egy vékony tűn keresztül eljut a vénába. Roncsolja a kapilláris falát, a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtekre esik szét. Bármely testrészen alkalmazható (pl. arcon, orron stb.). Fertőző bőrbetegség, fém allergia, terhesség és szívritmus-szabályzó viselése esetén ez az eljárás nem javasolt. A kezelt területen a bőr mikrosérülésein kialakult kicsiny hegek 8-10 hét alatt eltűnnek. Szövődmény gyakorlatilag nem ismert. Az idő múlásával újabb vénatágulatok kialakulása várható, amelyeket néhány évente megismételt kezeléssel ismét meg lehet szüntetni.

 Pókvénák rádiófrekvenciás kezelése